CREA SUSHI WORKSHOPS
 

Recepten- & Weetjes Blog

Welkom op onze Recepten- & Weetjes Blog! Op deze pagina vindt u onze eigen recepten en ook interessante weetjes & tips. Keer daarom regelmatig terug naar deze pagina! 

16.09.2017

Bewaaradvies sushi

IMG_6234.jpgSushi-makers vragen zich regelmatig af hoe lang de eigen bereide sushi bewaard kan worden. Kun je bijvoorbeeld ook alvast sushi klaarmaken voor een feestje voor de volgende dag? Tijdens onze sushiworkshop geven wij aan onze deelnemers altijd een bewaaradvies door:

Vers bereide sushi met rauwe vis kan niet bewaard worden en zal op dezelfde dag opgegeten moeten worden. De aanwezige kleine hoeveelheid bacteriën in de vis vermenigvuldigen zich binnen een dag tot een grote hoeveelheid. Deze bacteriën kunnen je ziek maken (bv. leiden tot voedselvergiftiging).
 
Vers bereide sushi gemaakt met surimi, gebakken vis/garnalen of vegetarische sushi kan meestal tot de volgende dag in de koelkast bewaard worden. Zorg ervoor dat de sushirijst in de rol goed is afgekoeld. Rol de sushi-rol (als het kan niet gesneden) in huishoudfolie, zodat deze niet kan uitdrogen en plaats het in een luchtdicht bakje in de koelkast.

CreaSushi - 11:34:56 @ ALLE RECEPTEN/TIPS, TIPS EN WEETJES | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments