CREA SUSHI WORKSHOPS
 

Recepten- & Weetjes Blog

Welkom op onze Recepten- & Weetjes Blog! Op deze pagina vindt u onze eigen recepten en ook interessante weetjes & tips. Keer daarom regelmatig terug naar deze pagina! 

25.07.2017

Wat is wasabi?

Collage wasabi-2.jpgWat is wasabi? Wasabi is een scherpe specerij uit de Japanse keuken. 

Onze deelnemers vragen vaak waar wasabipasta van wordt gemaakt.Wasabi pasta wordt gemaakt van de gedroogde wortel van de Wasabia japonica plant (een groene mierikswortel). 
De wortel is niet lang houdbaar, daarom wordt hij gedroogd en vermalen tot poeder. Doe je wat water door de poeder, dan krijg je een pasta en wel wasabipasta. 

In de winkel (Toko) verkoopt men zowel de pasta als de poeder. 
De poeder is meestal duurder en iets minder scherp dan de pasta in de tube. Wasabi is scherp van smaak, kan erg branden in de neus en is rijk aan vitamine C. Hoe ouder de wasabipasta, hoe scherper de smaak. 

Waarom is de ene wasabi heel goedkoop en de andere heel duur?
Er wordt in veel winkels ook imitatie wasabipasta verkocht wat niet is gemaakt van de Wasabi japonica. Deze is goedkoper en wordt onder andere gemaakt van een mengsel van mierikswortel en radijs. De groene kleur verkrijgt men door wat kleurstof eraan toe te voegen. Daarom zie je vaak verschillende tinten groen in de tubes als je de merken vergelijkt. 

Wasabi kan ook erg verschillen van smaak en scherpte. Daarom adviseren wij onze deelnemers om geen wasabi in de rol te doen, tijdens onze workshops. De scherpte/smaak kan verschillen van de wasabi die men zelf altijd koopt. 

Wasabi is tegenwoordig erg populair en wordt gebruikt als pittige smaakmaker voor diverse lekkernijen. Denk hierbij aan wasabi peas, wasabi nootjes, wasabi mayonaise, wasabi mosterd, chips en crackers met wasabi, groene masago met wasabi (kuit van de Lodde),  wasabi ice-cream en chocoladerepen met wasabi nootjes.

CreaSushi - 10:28:32 @ TIPS EN WEETJES | Een opmerking toevoegen