CREA SUSHI WORKSHOPS
 

Recepten- & Weetjes Blog

Welkom op onze Recepten- & Weetjes Blog! Op deze pagina vindt u onze eigen recepten en ook interessante weetjes & tips. Keer daarom regelmatig terug naar deze pagina! 

02.07.2017

Gevulde kip met Italiaanse kruiden

Collage Italiaanse kip-recept.jpgOpzoek naar een recept voor de feestdagen (ook ter vervanging van kalkoen)? Probeer ons recept ‘kip met Italiaanse kruiden’ en dien de kip feestelijk op in een schaal op tafel!

Tijd om te marineren: 30 min. 
Tijd in de oven: 1,25 - 1,5 uur. 
Benodigdheden / Ingrediënten. 
- Een grote ovenschaal, een pan, een snijplank, een mes, een dunschiller, 8-10 satéstokjes
- 1 kip ⇒1,0-1,4 kg (wel of niet ontvellen)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 el olijfolie, 1 el honing, 1 grote citroen
- zout en gemalen zwarte peper
- 1 takje verse peterselie, 2 takjes verse selderij  ⇒fijn gesneden
- 1 kop zongedroogde tomaten ⇒ gesneden in reepjes
- 2 middelgrote uien ⇒fijn gesneden; 6 tenen knoflook ⇒fijn geperst
- 2 koppen kastanje champignons ⇒ gesneden in blokjes
- 4 tot 5 kippenblokjes opgelost in 2,5 dl heet water
- 60 gr zachte roomboter; 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding:
- Schil de citroen met een dunschiller en snijd daarna de schil in dunne reepjes
- Plaats min. 14 reepjes citroenschil in een bakje en schenk daarna 1 el honing er overheen.
- Snijd de geschilde citroen doormidden en wrijf de kip in met alle citroensap, spoel de kip daarna met water. De kip heeft nu een lichte aroma van citroen.

Maak een marinade van:
- de 2,5 dl kippenbouillon
- 75% van: de peterselie, selderij, gesneden ui en geperste knoflook
- 2 el tomatenpuree en zwarte peper (naar smaak)

Plaats de kip in zijn geheel in een ovenschaal.
- Wrijf de kip goed in met de marinade én de 4 eetlepels olijfolie.
- Prik kleine gaatjes in de gehele kip met een satéstok.
- Dek het geheel af met vershoudfolie en laat het verder marineren in de koelkast.

Maak de kruidenboter met:
- 60 gr zachte roomboter
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- Het restant van de geperste verse knoflook
- Het restant van de fijn gesneden selderij en peterselie

Klaarmaken van de champignon-vulling:
- Verwarm de helft van de kruidenboter in een pan.
- Voeg het restant van de gesneden ui toe en bak de ui lichtbruin.
- Voeg de champignons toe en voeg na 2 minuten bakken de zongedroogde tomaten toe,
- Voeg zout en zwarte peper toe (naar smaak). Na 2 min. bakken kan het vuur uit.
- De kip kan nu uit de koelkast worden gehaald. Verwarm de oven voor op 185º.
- Vul de kip met de gebakken champignons.
- Gebruik de satéstokjes om de vleugels en drumsticks vast te prikken, zodat de vulling niet uit de kip valt.
- Doe de kip in de oven en laat het geheel 1¼ uur roosteren tot een mooie bruine kleur.
- Bestrijk de buitenkant van de kip na 1¼ uur met het restant van de kruidenboter.
- Plaats de reepjes citroenschil met honing bovenop de kip.
- Laat de kip nu nog 15 min. verder roosteren. Ovens verwarmen niet allemaal op dezelfde manier, daarom is het raadzaam om eerst te controleren of de kip goed gaar is door een klein stukje vlees tot op het bot eruit te snijden. Mocht de kip niet tot op het bot gaar zijn, dan kunt u het geheel opnieuw in de oven doen en de kip bijv. 15 min. langer laten roosteren.
- U kunt de kip daarna doormidden snijden en daarna in stukken.

CreaSushi - 17:15:21 @ ALLE RECEPTEN/TIPS, MET KIP | 2 opmerkingen

  1. Jonathan

    26.09.2017

    Het recept hebben wij uitgeprobeerd , is goed gelukt ! De kip was heerlijk ! Bedankt !

  2. CreaSushi

    01.10.2017

    Beste Jonathan,
    Heel fijn dat het gerecht goed is gelukt! Graag gedaan en wij horen het graag als je nog meer recepten van ons hebt uitgeprobeerd en wat het resultaat was!
    Hartelijke groeten,
    Team Crea Sushi Workshops

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments