CREA SUSHI WORKSHOPS
 

Recepten- & Weetjes Blog

Welkom op onze Recepten- & Weetjes Blog! Op deze pagina vindt u onze eigen recepten en ook interessante weetjes & tips. Keer daarom regelmatig terug naar deze pagina! 

02.07.2017

Beef Tagliatelle op een bedje van jonge spinazie

Beef Tagliatelle.jpg

Dit recept is simpel en snel klaargemaakt. Handig als je voor je gasten wilt koken en in korte tijd een mooi en smakelijk gerecht wilt presenteren!

Bereidingstijd 30-40 min
Benodigdheden / Ingrediënten voor 2 personen

- Een braadpan, een pan met gekookt water
- Een bakspaan, vleesmes, bakvork en een scheplepel
- Een klein kommetje voor de aioili
- Een schaal om de gebakken biefstuk in te laten rusten
- 50 gr roomboter (ongezouten), 1 el olijfolie
- zout en gemalen zwarte peper, eetbare viooltjes
- 200 gr kogelbiefstuk, 200 gr tagliatelle
- 8 blaadjes verse basilicum, 1 pak gewassen jonge spinazie
- 1 middelgrote ui ⇒ in dunne reepjes gesneden
- 1 teen knoflook ⇒ fijn geperst, 3 el (eetlepels) mayonaise 
- 1 mespunt chilipoeder, 1 tl citroensap (vers)
- Parmezaanse kaas of geraspte oude kaas

Bereiding:
De aioli: 
- Meng in een kommetje de geperste knoflook en chilipoeder samen met de mayonaise en voeg naar smaak een paar druppels citroen toe.
- Plaats het kommetje afgedekt in de koelkast.

De tagliatelle:
- Voeg 1 el olijfolie toe aan het kookwater en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing

De kogelbiefstuk:
- Wrijf de kogelbiefstuk in met wat zout en zwarte peper en bak gaar of medium gaar in de roomboter.
- Haal de bief uit de braadpan en laat het rusten in een schaal.
- Bak de reepjes ui goudbruin in hetzelfde vet.

Opmaken van uw bord:
- Plaats een deel van de gewassen jonge spinazie op een bord en doe daar 2-4 blaadjes basilicum tussen.
- Draai de gewenste hoeveelheid tagliatelle om de bak-vork heen, gebruik de scheplepel om te voorkomen dat de tagliatelle van de vork afglijdt en plaats de tagliatelle voorzichtig op het bedje spinazie.
- U kunt nu de biefstuk in reepjes snijden en bovenop de tagliatelle plaatsen, daarna doet u de helft van de gebakken ui op de reepjes biefstuk.
- Strooi wat Parmezaan kaas of geraspte oude kaas over het gerecht heen.
- Voeg met een theelepeltje wat aioli toe aan de zijkanten van het bedje.
- Plaats om het geheel af te maken, de eetbare viooltjes op de rand van uw bord.

CreaSushi - 16:52:32 @ ALLE RECEPTEN/TIPS, MET BEEF | Een opmerking toevoegen