CREA SUSHI WORKSHOPS
 

Recepten- & Weetjes Blog

Welkom op onze Recepten- & Weetjes Blog! Op deze pagina vindt u onze eigen recepten en ook interessante weetjes & tips. Keer daarom regelmatig terug naar deze pagina! 

02.07.2017

Beef Tagliatelle op een bedje van jonge spinazie

Beef Tagliatelle.jpgBenodigdheden / Ingrediënten voor 2 personen (30-40 min):

- Een braadpan, een pan met gekookt water
- Een bakspaan, vleesmes, bakvork en een scheplepel
- Een klein kommetje voor de aioili
- Een schaal om de gebakken biefstuk in te laten rusten
- 50 gr roomboter (ongezouten), 1 el olijfolie
- zout en gemalen zwarte peper, eetbare viooltjes
- 200 gr kogelbiefstuk, 200 gr tagliatelle
- 8 blaadjes verse basilicum, 1 pak gewassen jonge spinazie
- 1 middelgrote ui ⇒ in dunne reepjes gesneden
- 1 teen knoflook ⇒ fijn geperst, 3 el (eetlepels) mayonaise 
- 1 mespunt chilipoeder, 1 tl citroensap (vers)
- Parmezaanse kaas of geraspte oude kaas

Bereiding:
De aioli: 
- Meng in een kommetje de geperste knoflook en chilipoeder samen met de mayonaise en voeg naar smaak een paar druppels citroen toe.
- Plaats het kommetje afgedekt in de koelkast.

De tagliatelle:
- Voeg 1 el olijfolie toe aan het kookwater en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing

De kogelbiefstuk:
- Wrijf de kogelbiefstuk in met wat zout en zwarte peper en bak gaar of medium gaar in de roomboter.
- Haal de bief uit de braadpan en laat het rusten in een schaal.
- Bak de reepjes ui goudbruin in hetzelfde vet.

Opmaken van uw bord:
- Plaats een deel van de gewassen jonge spinazie op een bord en doe daar 2-4 blaadjes basilicum tussen.
- Draai de gewenste hoeveelheid tagliatelle om de bak-vork heen, gebruik de scheplepel om te voorkomen dat de tagliatelle van de vork afglijdt en plaats de tagliatelle voorzichtig op het bedje spinazie.
- U kunt nu de biefstuk in reepjes snijden en bovenop de tagliatelle plaatsen, daarna doet u de helft van de gebakken ui op de reepjes biefstuk.
- Strooi wat Parmezaan kaas of geraspte oude kaas over het gerecht heen.
- Voeg met een theelepeltje wat aioli toe aan de zijkanten van het bedje.
- Plaats om het geheel af te maken, de eetbare viooltjes op de rand van uw bord.

Admin - 16:52:32 @ ALLE RECEPTEN, MET BEEF | Een opmerking toevoegen