CREA SUSHI WORKSHOPS
 

Recepten- & Weetjes Blog

Welkom op onze Recepten- & Weetjes Blog! Op deze pagina vindt u onze eigen recepten en ook interessante weetjes & tips. Keer daarom regelmatig terug naar deze pagina! 

02.07.2017

Gevulde kip met Italiaanse kruiden

Collage Italiaanse kip-recept.jpgTijd om te marineren: 15 min. 
Tijd in de oven: 1½ uur. 
Benodigdheden / Ingrediënten. 
- Een grote ovenschaal, een pan, een snijplank, een mes, een dunschiller, 8-10 satéstokjes
- 1 kip ⇒1,0-1,4 kg (wel of niet ontvellen)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 el olijfolie, 1 el honing, 1 grote citroen
- zout en gemalen zwarte peper
- 1 takje verse peterselie, 2 takjes verse selderij  ⇒fijn gesneden
- 1 kop zongedroogde tomaten ⇒ gesneden in reepjes
- 2 middelgrote uien ⇒fijn gesneden; 6 tenen knoflook ⇒fijn geperst
- 2 koppen kastanje champignons ⇒ gesneden in blokjes
- 4 tot 5 kippenblokjes opgelost in 2,5 dl heet water
- 60 gr zachte roomboter; 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding:
- Schil de citroen met een dunschiller en snijd daarna de schil in dunne reepjes
- Plaats min. 14 reepjes citroenschil in een bakje en schenk daarna 1 el honing er overheen. [Meer weten…]

CreaSushi - 17:15:21 @ ALLE RECEPTEN, MET KIP | Een opmerking toevoegen

Beef Tagliatelle op een bedje van jonge spinazie

Beef Tagliatelle.jpgBenodigdheden / Ingrediënten voor 2 personen (30-40 min):

- Een braadpan, een pan met gekookt water
- Een bakspaan, vleesmes, bakvork en een scheplepel
- Een klein kommetje voor de aioili
- Een schaal om de gebakken biefstuk in te laten rusten
- 50 gr roomboter (ongezouten), 1 el olijfolie
- zout en gemalen zwarte peper, eetbare viooltjes
- 200 gr kogelbiefstuk, 200 gr tagliatelle
- 8 blaadjes verse basilicum, 1 pak gewassen jonge spinazie
- 1 middelgrote ui ⇒ in dunne reepjes gesneden
- 1 teen knoflook ⇒ fijn geperst, 3 el (eetlepels) mayonaise 
- 1 mespunt chilipoeder, 1 tl citroensap (vers)
- Parmezaanse kaas of geraspte oude kaas

Bereiding:
De aioli: 
- Meng in een kommetje de geperste knoflook en chilipoeder samen met de mayonaise en voeg naar smaak een paar druppels citroen toe.
- Plaats het kommetje afgedekt in de koelkast. [Meer weten…]

Admin - 16:52:32 @ ALLE RECEPTEN, MET BEEF | Een opmerking toevoegen

Spicy Carribean Red Snapper

Caribbean red snapper-collage - kopie.jpgBenodigdheden / Ingrediënten:

- Een grote pan (wok), een bakspaan en een roerlepel
- 2 grote schalen, keukenpapier
- 1 ltr zonnebloem olie
- zout en gemalen zwarte peper
- 1 grote schoongemaakte red snapper
- 1 grote citroen
- verse peterselie ⇒fijn gesneden
- 6 verse chili pepertjes ⇒gesneden
- 2 middelgrote uien ⇒fijn gesneden
- 6 teentjes knoflook ⇒fijn geperst
- 4 tomaten ⇒gesneden in blokjes
- kokosmelk ⇒ 4 eetlepels

(Voor)bereiding:
- Spoel de vis in water met zout en alle citroensap, dep daarna droog met keukenpapier.
- Doe de vis in een schaal, wrijf het in met 3 tl zout, zwarte peper en 1/3 van de ingrediënten (peterselie, chili pepertjes, knoflook en ui). 
- Dek de vis af en laat het ongeveer 1 uur in de koelkast marineren. [Meer weten…]

Admin - 16:37:12 @ ALLE RECEPTEN, MET VIS | Een opmerking toevoegen