CREA SUSHI WORKSHOPS
 

Recepten- & Weetjes Blog

Welkom op onze Recepten- & Weetjes Blog! Op deze pagina vindt u onze eigen recepten en ook interessante weetjes & tips. Keer daarom regelmatig terug naar deze pagina! 

02.07.2017

Gevulde kip met Italiaanse kruiden

Collage Italiaanse kip-recept.jpgTijd om te marineren: 15 min. 
Tijd in de oven: 1½ uur. 
Benodigdheden / Ingrediënten. 
- Een grote ovenschaal, een pan, een snijplank, een mes, een dunschiller, 8-10 satéstokjes
- 1 kip ⇒1,0-1,4 kg (wel of niet ontvellen)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 el olijfolie, 1 el honing, 1 grote citroen
- zout en gemalen zwarte peper
- 1 takje verse peterselie, 2 takjes verse selderij  ⇒fijn gesneden
- 1 kop zongedroogde tomaten ⇒ gesneden in reepjes
- 2 middelgrote uien ⇒fijn gesneden; 6 tenen knoflook ⇒fijn geperst
- 2 koppen kastanje champignons ⇒ gesneden in blokjes
- 4 tot 5 kippenblokjes opgelost in 2,5 dl heet water
- 60 gr zachte roomboter; 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding:
- Schil de citroen met een dunschiller en snijd daarna de schil in dunne reepjes
- Plaats min. 14 reepjes citroenschil in een bakje en schenk daarna 1 el honing er overheen. [Meer weten…]

CreaSushi - 17:15:21 @ ALLE RECEPTEN, MET KIP | Een opmerking toevoegen