FlatPress My FlatPress blog FlatPress Admin 2017 2017-08-21T17:37:30+00:00 Admin ~/ Wat is wasabi? ~/?x=entry:entry170725-102832 2017-07-25T10:28:32+00:00 2017-07-25T10:28:32+00:00

Collage wasabi-2.jpgWat is wasabi? Wasabi is een scherpe specerij uit de Japanse keuken. 

Onze deelnemers vragen vaak waar wasabipasta van wordt gemaakt.Wasabi pasta wordt gemaakt van de gedroogde wortel van de Wasabia japonica plant (een groene mierikswortel). 
De wortel is niet lang houdbaar, daarom wordt hij gedroogd en vermalen tot poeder. Doe je wat water door de poeder, dan krijg je een pasta en wel wasabipasta. 

In de winkel (Toko) verkoopt men zowel de pasta als de poeder. 
De poeder is meestal duurder en iets minder scherp dan de pasta in de tube. [Meer weten…]

Gevulde kip met Italiaanse kruiden ~/?x=entry:entry170702-171521 2017-07-02T17:15:21+00:00 2017-07-02T17:15:21+00:00

Collage Italiaanse kip-recept.jpgTijd om te marineren: 15 min. 
Tijd in de oven: 1½ uur. 
Benodigdheden / Ingrediënten. 
- Een grote ovenschaal, een pan, een snijplank, een mes, een dunschiller, 8-10 satéstokjes
- 1 kip ⇒1,0-1,4 kg (wel of niet ontvellen)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 el olijfolie, 1 el honing, 1 grote citroen
- zout en gemalen zwarte peper
- 1 takje verse peterselie, 2 takjes verse selderij  ⇒fijn gesneden
- 1 kop zongedroogde tomaten ⇒ gesneden in reepjes
- 2 middelgrote uien ⇒fijn gesneden; 6 tenen knoflook ⇒fijn geperst
- 2 koppen kastanje champignons ⇒ gesneden in blokjes
- 4 tot 5 kippenblokjes opgelost in 2,5 dl heet water
- 60 gr zachte roomboter; 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding:
- Schil de citroen met een dunschiller en snijd daarna de schil in dunne reepjes
- Plaats min. 14 reepjes citroenschil in een bakje en schenk daarna 1 el honing er overheen. [Meer weten…]

Beef Tagliatelle op een bedje van jonge spinazie ~/?x=entry:entry170702-165232 2017-07-02T16:52:32+00:00 2017-07-02T16:52:32+00:00

Beef Tagliatelle.jpgBenodigdheden / Ingrediënten voor 2 personen (30-40 min):

- Een braadpan, een pan met gekookt water
- Een bakspaan, vleesmes, bakvork en een scheplepel
- Een klein kommetje voor de aioili
- Een schaal om de gebakken biefstuk in te laten rusten
- 50 gr roomboter (ongezouten), 1 el olijfolie
- zout en gemalen zwarte peper, eetbare viooltjes
- 200 gr kogelbiefstuk, 200 gr tagliatelle
- 8 blaadjes verse basilicum, 1 pak gewassen jonge spinazie
- 1 middelgrote ui ⇒ in dunne reepjes gesneden
- 1 teen knoflook ⇒ fijn geperst, 3 el (eetlepels) mayonaise 
- 1 mespunt chilipoeder, 1 tl citroensap (vers)
- Parmezaanse kaas of geraspte oude kaas

Bereiding:
De aioli: 
- Meng in een kommetje de geperste knoflook en chilipoeder samen met de mayonaise en voeg naar smaak een paar druppels citroen toe.
- Plaats het kommetje afgedekt in de koelkast. [Meer weten…]